Se aduce de la Piața Mare, pentru 6 marinari:

1 kilogram carne de miel, preferabil pulpă

200 grame unt

20 decilitri ulei de măsline extravirgin

 2 lămâi mari de Chios

 500 grame de cartofi mici, roșii

 20 grame piper negru măcinat (Piper nigrum)

  o ramură de rosmarin (Rosmarinus officialis)

  2-3 frunze dafin (Laurus nobilis)

  5 grame sare de mare

Se taie mielul în bucăți mari, se presară cu sare și piper pe toate părțile, apoi se prăjește la foc domol în uleiul de măsline, întorcând bucățile spre rumenire uniformă. Se toarnă zeama celor două lămâi, se acoperă vasul și se lasă așa un minut.

Acum se adaugește apa - 250 mililitri și se se fierbe carnea, înăbușit, la foc mic, cam un sfert de oră. Separat, cartofii se bucățesc în cuburi mici; dacă sunt spălați bine, nu se îndepărtează coajă și se prăjesc în ulei până devin aurii.

Se varsă cartofii în oala mielului. Acum vin laurul și rosmarinul.

Se mai toarnă apă caldă și se lasă la fiert înăbușit, sub capac, încă o jumătate de oră. La  final, se condimentează cu ce a mai rămas din sare și piper. La săltarea capacului, mireasma mielului cu lămâie se împrăștie până jos, în port!

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro