De trebuință:

* 400 grame orez
* 500 grame carne de berbec
* o ceapă mare
* 90 grame unt
* 40 grame semințe de pin
* 40 grame stafide (preferabil stafide de Corint)
* 20 grame nucșoară de Eletaria (Elettaria carda-momum)
* 20 grame scorțișoară (Cinnamomum verum)
* un usturoi mărunțit
* sare de mare

Se înmoaie orezul în 600 grame apă caldă cu un vârf de sare; după jumătate de oră se strecoară și se pune deoparte. Se înmoaie stafidele în apă caldă o jumătate de oră, apoi se scurg și se pun într-un mojar.

Într-o tigaie mare se topește untul, se adaugă carnea bucățele, se lasă până se rumenește, se varsă ceapa tăiată feliuțe subțiri și puțină sare; se lasă până se aurește ceapa.

Se toarnă în tigaie o cană de apă caldă și se lasă la foc mic în jur de una oră, până carnea și ceapa se înmoaie. Se strecoară și se întinde conținutul într-un vas încăpător.

Se presară pe deasupra nucșoara, scorți-șoara și usturoiul mărunțit, apoi se întinde orezul amestecat cu stafidele în strat separat, fără amestecarea celor două straturi. Se toarnă 3 căni de apă fierbinte și se acoperă cu un capac.

Se dă la foc mic un sfert de oră, până orezul absoarbe toată apa. Se aduce cinstitelor fețe după ce feliul s-a răcorit și s-a rostuit pe tipsie; orezul dedesubt, berbecul pe deasupra.

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro