Proviant:
* o caracatița de Dodecanez de circa 1 kilogram
* o ceapă mare
* 150 mililitri ulei extravirgin de măsline
* 50 mililitri oțet de mere
* 10 grame piper măcinat (Piper nigrum)
* cimbru o rămurică (Thymus vulgaris)
* 10 grame busuioc (Ocimum basilicum)
* 10 sare grame marină

Caracatița, bătută bine, să-i iasă alegerile democratice din cap, se închide într-o oală cu puțină apă, cam 300 grame și se fierbe 20 minute la foc mic.

Se controlează sub capac și se mai lasă puțin la fiert, adăugând apă până se înmoaie. Se scurge apa, se mărunțește caracatița și ceapa.

Se pregătește o marinată de ulei de măsline, oțet, sare, piper. Se așează caracatița și ceapa pe tipsie, se toarnă pe deasupra marinata. Se presară pe deasupra cimbrul și busuiocul. Se ornează cu frunze proaspete de portocal.

La masă, numai după prima cupă cu vin, se desbat paradoxele eleate.

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro