De trebuință:

* 1 kilogram carne de berbec, gât și umăr, cu tot cu oase
* 30 grame unt
* o ceapă
* 3 linguri de făină
* 3 ouă
* 2 lămâi
* o lingură de bulion de tomate
* ceva sare de mare
* o linguriță cu ardei paprika pisat (Capiscum annuum)
* o linguriță cu busuioc uscat (Ocimum basilicum)

Se pune la fiert carnea de berbec cu apă suficientă, 10 căni mari.

Se fierbe cam o oră jumătate - două ore, îndepărtându-se mereu spuma formată, până ce carnea se desprinde de pe oase.

Se ia de pe foc, separându-se carnea de supă. Într-un bol încăpător se face din făină și puțină supă, o pastă.

Se subțiază, turnând încet supa rămasă. Apoi se transferă în oală și se încălzește 10 minute la foc domol, amestecând încontinuu. Se introduce și carnea desfăcută de pe oase, se sărează și se mai lasă la fiert încă 10 -15 minute.

Într-un alt vas, se bate zeama celor două lămâi cu 3 gălbenușuri, se subțiază cu o lingură de supă, apoi se toarnă în oala cu supă. Se încălzește câteva minute întreg conținutul.

Într-o tigaie se topește untul. Se toarnă peste bulionul de roșii, ardeiul paprika pisat și se amestecă până se formează o pastă. Se adaugă totul peste supă, împreună cu busuiocul mărunțit în castronul ce se aduce la masă.

În bucătăria otomană ardeiul paprika se denumește ardei albanez. Chestii istorice!

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", publicată la Editura Integral.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro