Pentru 6 castroane pline, zahereaua ar fi următoarea:

* un kilogram de carne de miel (adică o căpățâna cu ceva umăr)
* o ceapă
* un morcov
* un păstârnac pitic
* o jumătate de rădăcină de pătrunjel
* o țâră de sare
* piper mai mult
* 8-10 grame (Piper nigrum)
* un litru de borș de putină

După rețept ucrainean câteva fire de ceapă verde, 3 - 4 mărar, pătrunjel verde si leuștean.

Umărul din față cu cap al sacrificatului miel se taie în potrivite bucăți. Capul se lasă în apă un ceas, storcându-se bine, spre gonirea sângelui rămas.

Se pune toată carnea la foc și când dă în undă, se schimbă apa. Se adaugește zarzavatul nemărunțit. Odată căpățâna fiartă, se toarnă borșul fierbinte, în care a fiert o ceapă.

Acum vin și zarzavaturile tăiate cu grijă, spre a rămâne cubulețe întregi.

Se mai lasă o țâră, cam două clocote și se aduce la masă în castroane ce și-au garnisit fundul cu leuștean din belșug. Capul nu se aduce în borș, ci pe o tipsie separată, cu pătrunjel presărat, dar fără ochi și fără dinți, spre grijirea naturelului la cocoane și codane.

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", publicată la Editura Integral.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro