De la bacal s-au adus dis-de-dimineață:

* 5 sardele de Lisa 250 grame unt de vacă carpatină
* o ceapă mare
* 10 grame ardei de Cayenne (Capiscum frutescens)

Sardelele se spală bine cu apă rece, se îndepărtează mațele, capetele și se lasă în apă rece cam două quarturi de ceas.

Se scot oasele iar sardelele se mărunțesc fin cu un cuțit, pe tocător de lemn. La fel i se întâmplă și ceapei. Se amestecă cele rezultate într-un mojar, cu untul și se freacă spre omogenizare, adăugînd și ardeiul pisat, ce poate fi înlocuit, la nevoie, cu paprika iute.

Rezultatul se trece prin sită și se așează pe tipsie, în orice formă se dorește, de Turnul Effel sau de Casă a Republicii. Se ornează cu verde pătrunjel, în acordurile Dunării Albastre.

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", publicată la Editura Integral.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro