Ingrediente:

- 100 grame parmezan
- 100 mililitri ulei extravirgin de măsline
- 4 căpățâni de usturoi
- 50 grame semințe de pin
- 2 tulpini de busuioc (Ocimum basilicum)

Desigur, înșiruirea ingredientelor arată doar proporțiile. După cercarea produsului, întreaga ființare omenească dorește încă și încă!

Se spală și se usucă 2 mănunchiuri de busuioc, se culeg frunzele de pe tulpina ierboasă și se taie pe lung. Alături, semințele de pin (iacă, avem și ocupațiune la plimbările prin parcuri!) se prăjesc într-o tigaie fără grăsime și se lasă să se răcorească.

Se mărunțesc, după curățire, căpățânile de usturoi. Toate ingredientele de până acum se fac piure înr-un mojar de bucătărie, peste care se adaugă uleiul de de măsline. Se adaugă parmezanul, dat pe răzătoare. Se amalgamează intim în mojar, până la obținerea unei paste.

Pesto se întinde ușor pe rondele de pâine prăjită.

A făcut ceva bun și Carol cel Mare - aduse busuiocul în Europa. Restul, numai răsboaie și iar răsboaie!

Rețeta din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", publicată la Editura Integral.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro