Proviantul este simplu, pentru 6 invitați.

Ingrediente:

- o pâine neagră mică (neapărat neagră)
- 100 grame unt cu 70 % grăsime (sau mai mult)
- 100 grame icre negre, preferabil de Caspică

Atențiune la icrele negre de sturion de crescătorie, desigur naturale, dar descalificate de bucătăriile Lucullus!

Cum se prepară:

O felie de pâine neagră, tăiată rotund, se unge cu unt proaspăt. La mijloc se pun icrele negre, iar pe margine se aranjează untul proaspăt cu scula numită șpriț, sau, desigur, cu un cuțit, spre ridicare taluz în calea neprevăzutului. Se aranjează pe tipsii, cu lămâi feliate și cuburi de ghiață.

La icrele negre se dorește păstrarea atmosferei marine, amară și sărată, cu legendele și dorurile ei, pe cât ți-e sufletul de îndoit!

Rețeta din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", publicată la Editura Integral.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro