Bucătărescu a avut, în câteva rânduri, ocazia să fiu MC-ul show-ului live pe care campionii mondiali de barbecue „Don Camillo” Tomanek și „Don Caruso” Marcus Greulich îl susțineau în fiecare an la București împreună cu Big Green Egg. Rețeta aceasta a învățat-o de la ei și marele secret stă în câteva picături de Jack Daniel*s. Ce se întâmplă, oare, dacă punem și un pahar bun de bere neagră?

INGREDIENTE
500 gr fasole roșie
1 linguriță sare
3/4 linguriță piper proaspăt măcinat
2 cepe albe tocate foarte fin
1 felii bacon
500 ml pastă de roșii
200 ml bere
1 1/2 linguriță Tabasco
5 boabe ienibahar
1 compot piersici mare

MOD DE PREPARARE
Baconul se feliază fâșii, se trage la tigaie până lasă suficientă grăsime pentru a sota ceapa, după ce am scos bucățile de bacon prăjite. Separat, se pregătește fasolea, ținută peste noapte la umflat în apă rece cu sare. (Se poate sări peste această etapă, folosind două cutii cu fasole roșie conservată, spălând bine boabele înaintea folosirii.) Grăsimea cu ceapă se transferă într-o oală suficient de mare pentru a adăuga fasolea fiartă în două ape și scursă bine, împreună cu pasta de roșii diluată cu bere. Se fierbe amestecul la foc mic 30 minute, apoi se adaugă sarea și piperul, ienibaharul, fâșiuțele de bacon, puțin Tabasco și bucățile de piersică din compot fără zeamă, care se poate adăuga la urmă, după gust. Se mai fierb toate la un loc, la foc mediu, 15-20 minute.
SERVIRE
Cârnăciorii bine prăjiți, pieptul de porc gătit slow cooking cu multe arome, costițele picante unse cu miere înaintea ultimei reprize de grătar – aproape tot ceea ce face deliciul unui barbecue tradițional poate reclama, în chip legitim, o porție bună de fasole astfel pregătită, în chip de garnitură supremă.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro