Uneori, mi se face așa o poftă de acei cârnați desăvârșiți din copilărie! Iată rețeta lor tradițională:

CÂRNAȚI MĂCELĂREȘTI

Ingrediente:
800 grame carne proaspătă de porc
300 grame carne de vită
300 grame carne de berbecuț
1 lingură de sare
1 linguriță de piper măcinat
1 linguriţă de boia de ardei iute
1 linguriţă de boia de ardei dulce
1 căpăţână de usturoi
1/2 linguriţă de ienibahar măcinat

Mod de preparare:
Tai carnea de porc șuvițe subţiri, freci fiecare felie cu sare şi piper măcinat, le aşezi în vas, le acoperi cu tifon şi pui deasupra o greutate. Treci carnea de vită prin maşina de tocat, o frămânţi cu sare, piper şi ienibahar. La fel procedei cu carnea de berbecuț. O pui în vas adânc, o acoperi, o laşi la rece cel puţin 10 ore, ca şi carnea de porc, după care o pui în vasul cu carne de porc și carne de vită, amesteci şi treci totul prin maşina de tocat, adaugi zeamă de usturoi, colorezi cu boia de ardei şi frămânţi temeinic 10 minute cu mâna. Umpli maţele (de pe care s-a îndepărtat sarea) cu o pâlnie pusă la maşina de tocat, le legi la capete şi le laşi la zvântat sau le afumi. Sunt savuroși fripţi pe grătar, prăjiţi sau la cuptor, serviți cu castraveciori murați în oțet.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro