Recitind vechile cărți de bucate, nu încetez să mă minunez de savoarea ce se degajă din pagini...

Pui „Sultănica”

„Bucățile de pui le sărezi și le piperezi. Apoi, le rumenești în untdelemn. Când s a rumenit puiul, îl scoți, retragi untdelemnul din cratiță și l înlocuiești cu o bucată de unt. Când s a înfierbântat, așezi iar bucățile de pui. Torni deasupra un pahar de vin dulce și un pahar de coniac. Lași să scadă și adaugi un păhăruț de smântână.
Să fiarbă domol 20 minute. Apoi, tragi cratița pe marginea mașinii și adaugi 2 gălbenușuri de ouă amestecate în puțină smântână. Amestecă repede, nu mai lăsa să fiarbă și presară pătrunjel tocat mărunt.”

ALTĂ VARIANTĂ. Nu-mi pot imagina carne de pui mai bună! Între mirodeniile și amestecurile de condimente recomandate pentru carnea de pui, se recomandă șofran, curry, busuioc, dafin, coriandru, chimen, mărar, lemongrass, gălbenele, măghiran, mentă, rozmarin, tarhon, salvie.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro