Să ne răsfățăm cu un deser desuet, decadent...  

Pepene umplut

„Taie capul unui pepene galben sau al unui cantalup. Scoate toate semințele și crestează-i bine miezul cât de jos, cu o lingură de argint (ca să nu se înnegrească). Apoi, taie în felii, piersici, zarzăre, prune, banane, portocale, struguri, caise, mai adaugă fragi, coacăze, zmeură, mici bucățele din miezul altui pepene galben sau numai o parte din aceste fructe cât și migdale proaspete curățate și tăiate. Adaugă zahăr pisat și kirsch sau alt lichior. Umple pepenele cu acest amestec, pune capacul și așază la la gheață.”

ALTĂ VARIANTĂ. Practic, se face un fel de „zuppa inglese”, folosind pepenele pe post de castron. Se poate servi împreună cu pișcoturi sau pandișpan.

Pandişpan 

„(Ingrediente:) 180 g zahăr pudră, 1 praf de sare, 8 gălbenuşuri, 6 albuşuri spumă tare, 140 g făină din nou cernută.

(Preparare:) Din zahăr pudră, 1 strop de sare şi 8 gălbenuşuri batem cu telul mic o compoziţie afânată, căreia îi adăugăm 6 albuşuri spumă bătută tare şi făină câte puţin; presărăm însă făina mai de sus, spre a nu face cocoloaşe.

Ca biscuit: În tavă lunguiaţă, îngustă, ca pentru orice biscuit se coace aluatul.”

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro