...Simțiți aburii aceia înnebunitori ai plăcintei cu carne care se rumenește frumos într-un cuptor cu lemne?

Plăcintă cu carne

„Ia un kilogram de făină, 3 ouă, sare și le frământă adăugând mereu apă căldicică; când nu se mai lipește de masă, iei coca și o bați, lovind o de masă de mai multe ori. În urmă, o acoperi cu un șervet și o lași să stea ca o jumătate de oră, o tai în vreo 10 sau 16 bucățele, le întinzi ca de mărimea unui taler mic, le ungi cu unt fiecare în parte și le pui una peste alta. Faci două grămezi, una cu 6 foi, alta cu 10 foi. Apoi, toci carnea, o prăjești pe jumătate în unt (să rămână puțin zemoasă), prăjești puțină ceapă și o amesteci cu carnea, adăugând sare, piper, scorțișoară rasă și un ou.
Întinzi cu vergeaua grămada cu 6 foi, o faci de mărimea tăvii, o fișezi în tavă unsă și pui tocătura. Apoi, întinzi cu vergeaua, grămada de 10 foi, și acoperi cu ea tocătura. Pui tava la cuptor. Focul să nu fie prea iute. Când s a copt, servești.” (C. Bacalbașa)

ALTĂ VARIANTĂ. În compoziția de carne tocată se pot adăuga și ciupercuțe sotate în unt, iar pentru servire se poate folosi și un sos de casă făcut din roșii coapte și busuioc tocat fin. Dacă în el se pot pune și semințe de pin, cu atât mai bine!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro