Când vrei să improvizezi un desert nepretențios, poți face ceea ce făceau străbunicii noștri acum o sută de ani!

Minciunele

Compoziția: 70 grame unt, ¼ litru smântână, 3 gălbenușuri de ouă, 50 grame zahăr, 1 lingură de rom, puțină sare, 100 grame făină, puțină vanilie.
(Mod de preparare:) Din toate se face un aluat. Aceasta se întinde și se taie în pătrățele, se taie cu rotiță dințată, în fâșii, având grijă să se lase 2 centimetri la margine, ca numai mijlocul să fie zdrențuit. Cu o lingură dreaptă se apucă aceste pătrățele și se aruncă în unt sau în untură clocotită. După aceasta se pune pe o hârtie de mătase ca să nu rămână grase, se presară cu zahăr și se servesc, de preferință, fierbinți.”

ALTĂ VARIANTĂ. Echivalentul dulce al scovergilor, minciunelele (cunoscute și ca uscățele, fundițe crocante, ciurighele, ciurigai, scorușe - în funcție de regiune) pot fi înmuiate într-un castronel de frișcă „botezat” cu câteva lingurițe de vișinată, afinată, coacăzată etc.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro