Constantin Bacalbașa ne demonstrează cât de ușor puteau transforma generațiile trecute, folosinf minimum de ingrediente, o simplă bucată de carne într-un mic recital gastronomic!
Porc în miez de pâine

„Ia o bucată de mușchi și taie l rotund. Înfierbântă unt în cratiță și pune l acolo. Rumenește l pe ambele părți. Apoi, tăvălește l în miez de pâine și adaugi sare, piper, ceapă, usturoi și pătrunjel tocat. Umple cu un pahar de zeamă de carne. Acoperă cratița și lași pe foc.
Când scoți la masă, adaugă o idee de oțet. Se servește cu piureu de mazăre.”

ALTĂ VARIANTĂ. Cărnii de porc nu-i pot rezista niciodată! Ce-ar fi, însă, ca în locul mușchiulețului de porc comun de casă (fie el și din acela cu pete negre!), am folosi o superbă bucată de ceafă de Mangalița, cu firișoare de grăsime cu colesterol bun difuzate marmorean în masa cărnii?

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro