Pare o garnitură banală dar nu-i deloc așa! Poate fi preparată în fel și chip!

Salată de sfeclă roşie (diferite rețete)

„(Ingrediente:) sfecle roşii mai mărişoare, oţet de vin, puţin hrean ras ori tăiat mărunt, sare, piper, chimen.

Salată făcută pentru păstrare: Punem sfecla să stea în apă rece, s-o putem spăla bine. O svântăm şi o coacem la cuptor, până va fi moale. O cojim şi o tăiem felii, cu cuţitul dinţat, dacă vrem. O aşezăm în borcan şi turnăm peste ea oţet de vin, aşa ca să fie acoperită. Punem hrean ras, sare, piper, chimen. Legăm borcanul cu hârtie pergament. Când vom lua din ea, să nu întrebuinţăm lingura unsuroasă, căci salata s’ar strica. Se păstrează bine câteva săptămâni.

Pentru consum imediat: Ca mai sus, dar oţet puţintel şi suprimăm hreanul.” (conform Simona Racoviță, 1934)

ALTE VARIANTE DIN LUME
. Salata de sfeclă roșie poate fi îmbogățită cu mieji de floarea soarelui prăjiți și sărați, cuburi de portocale, miere, nuci, mere, muștar, iaurt grecesc și alte ingrediente. Marocanii, de pildă, folosesc și coriandru verde și un vârf de linguriță de chimion. O altă rețetă, italienească, folosește sfecla roșie aranjată pe un pat de salată verde împreună cu bulgărași de mozzarella, mieji de nucă gratinați și ceapă roșie tăiată julienne („bețigașe”).

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro