Marile bucurii culinare pot adesea veni din lucruri simple!

Ochiuri româneşti

„(Ingrediente:) ouă foarte proaspete, 1 litru apă, 1 linguriţă sare, pătrunjel verde tocat, piper măcinat, unt rumenit.

(Preparare:) Punem apa să dea în clocot şi adăugăm sarea. Spargem ouăle, aşa ca să le putem face să alunece binişor în apă. Adunăm cu lingura albuşul în jurul gălbenuşului. Albuşul trebuie să devie alb, lăptos, gălbenuşul să rămâie complet moale. Fierb încet, dar puţin timp, cam 3-4 minute. Le scoatem cu lingura cu găurele să se scurgă de apă şi le punem pe farfurie, să le tăiem albuşul de prisos, să aibă formă frumoasă, ovală. Le trecem pe farfurie caldă, turnăm pe fiecare unt rumenit şi presărăm câte puţin piper proaspăt râșnit și pătrunjel verde tocat. Servim imediat. Cu cât mai proaspete ouăle, cu atât mai sigură reuşita.”

ALTĂ VARIANTĂ. Dacă vom pune aceste ochiuri pe felii de pâine prăjită (și, eventual, sub ouă punem pe pâine feliuțe de bacon prăjit), vom reuși să românizăm rețeta franțuzească de sandviș cunoscută sub denumirea de „Croque Madame”.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro