Bobocul de gâscă sau de rață are carnea mai gustoasă decât cea de pui și, dacă știi cu ce alte ingrediente să o pui în valoare, va ieși o masă pe cinste! De la generațiile trecute să luăm aminte!

Pasăre cu castraveți murați

„Pasărea curățată (pui, boboc de gâscă ori de rață) o tăiem bucăți, pe care le sărăm. Să stea o oră. Le punem să se prăjească în untură, în cratiță, cu o ceapă tocată. Apoi, adăugăm apă caldă și acoperim, să fiarbă înăbușit. Când zeama a scăzut, punem 1 linguriță de făină și 2-3 linguri de bulion de roșii, apoi sare, piper, căței de usturoi feliați fin și puțină apă. Când carnea e aproape moale, punem castraveții murați în apă sărată, cojiți și tăiați bucăți potrivite. Mâncarea e gata când e scăzută bine.”

ALTĂ VARIANTĂ. În această mâncare de castraveți cu carne, și-ar putea face loc în oală și o mână bună de măsline, iar cățeii de usturoi i-aș pune întregi, nu i-aș felia deloc.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro