O altă rețetă veche din cartea de colecție a Augustei Sarariu - Călăuza vestalei moderne. Carte de bucate Florica, apărută în 1934!

Ciorbă de melci

„Punem într-o oală 20 melci, după ce au fost bine spălaţi. Se fierb în apă cu sare până ce se scoate pieliţa de deasupra. Se curăţă bine, se pun unt şi ceapă cu puţină apă şi se Iasă oala acoperită să se prăjească bine melcii. Apoi, se scot şi se taie în bucăţele mici, se amestecă cu un rântaş făcut dintr-o bucată de unt, 2 linguri de făină şi puţin vin. Ciorba se aromează cu puţină esenţă de trufe, se fierb în ea melcii şi se servesc cu bucăţi de franzelă muiate în untură.”

ALTĂ VARIANTĂ. Remarcați „esența de trufe” care însoțește zeama dichisită în care plutesc „escargoții” dar și doza imprevizibilă de „fusion” asigurată de feliile de pâine care-i țin companie după ce vor fi fost înmuiate în untură. Despre aceasta din urmă sper că e de gâscă, iar dacă totuși e de porc îmi doresc să fie de Mangalița și, în orice caz, presărată cu bobițe sticloase de arpagic prăjit încetișor.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro