Lecție de istorie declinată culinar cu Kera Calița de la Locanta Jariștea: „În anul 1848 poporul s-a adunat pe 15 iunie pe Câmpia Filaretului spre proclamarea constituției și sfințirea stindardelor naționale. Guvernul, clerul, garda națională și poporul au jurat solemn pe constituție. Iar clubul oamenilor de presă (pe atunci numit mai modest corporația tipografilor) a împărțit dintr-un car cu boi împodobit cu panglici tricolore foi volante cu poezele patriotice și cornulețe cu rahat turcesc.

CORNULEȚE CU RAHAT TURCESC - rețeta veche

Ingrediente:

250 grame unt proaspăt, 250 grame smântână, 500 grame făină, puțină sare, o păstaie de vanile și 300 grame rahat turcesc de toate culorile.

Mod de preparare:
Misterul rețetei de demult este să-ți oprești timp cât mai lung, să frămânți bine aluatul, să-l strângi, să-l întinzi iarăși de cinci, șase ori. Se lasă coca la rece o oră, după care se întinde cu vergeaua aluatul, se strânge iarăși de câteva ori și se dă la rece. Timpul să treacă fără să te gândești la el, la griji, la socoteli.
Cu supunere și îngăduință, întinzi aluatul subțire ca o muchie de cuțit, îl tai fâșii în așa fel ca din pătrate să ajungi la triunghiuri (adecă se taie pătratul în două). Fiecare triunghi se umple cu rahat, se răsucesc în formă de cornuleț, nici al abundenței, nici al vânătorilor, poate al sfinților din ceruri..”

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro