Constantin Bacalbașa este patriarhul gastronomiei românești tradiționale.

Ciulama de ciuperci

Ingrediente și mod de preparare:
Cureți ciupercile și le tai în 2 sau în 4, după mărime. Pentru ca să se curețe bine, le pui în apă cu oțet. Dozajul: la 1 litru de apă, 3 linguri de oțet. Să stea ciupercile în acest oțet vreo 10 minute. Spre a constata dacă ciupercile nu sunt otrăvitoare, pui în apa aceasta o lingură de argint; dacă lingura își schimbă culoarea, aruncați ciupercile. După aceste 10 minute, scoateți ciupercile, scuturați le și le puneți în altă cratiță care e pe foc cu apă fiartă. Adăugați puțină sare.

Când ciupercile s au fiert, puneți în a treia cratiță 2 linguri de unt proaspăt și 2 linguri de făină fără a se rumeni. Trageți cratița pe colțul mașinii și începeți să turnați cu o lingură de metal din zeama ciupercilor câte puțin, frecând mereu în cratiță până ce untul cu făina au devenit alifioase. Apoi, puneți și ciupercile, aduceți cratiță pe flacăra mașinii, și lăsați să mai fiarbă până ce se golește. Gustați spre a constata dacă mâncarea e destul de sărată și serviți. (Dictatura Gastronomică)

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro