Rețetele lui Bucătărescu nu sunt niciodată convenționale, mai ales atunci când trebuie să improvizez(e). Iată ce mi s-a întamplat recent, când munca intelectuală mi-a făcut o foame mai mare decât atunci când muncesc în grădină, vara, și mă ambiționez să smulg buruienile cu mâna:

„Azi, cică …un fel de pilaf! Mi-era foame rău, așa mi se întâmplă când scriu mult. Trebuia să improvizez ceva și asta îmi face întotdeauna mare plăcere. M-am uitat în dulap – mai nimic! O pungă de orez plină pe sfert. M-am uitat în jur, mai aveam câteva legume de la țară. Hai să fac un fel de pilaf! (Sau un fel de paella cu legume?!?) Am pus câteva linguri de untură în tigaie (untura păstrată de la niște jumări ocazionale, cu parfum de ilegalitate). Am tăiat o ceapă albă și am pus-o la călit câteva secunde, apoi am adăugat …mieji de semințe de floarea soarelui și câteva stafide (alte resturi de prin dulap). Apoi, am pus orez și toate legumele disponibile, în special cubulețe de zucchini și de vânătă. Am mai pus fâșiuțe de ardei roșu și câteva secțiuni extrem de subțiri de ardei iute, usturoi, sare, piper și, în plus, am prefirat niște cimbrișor uscat. Când untura s-a evaporat din tigaie, am turnat suc de roșii cu busuioc și sos picant de producție proprie, amestecând energic cu lingura de lemn. La final, am decorat cu mieji de nucă verde! Delicios!”

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro