Aroma burgerului cu bere este inconfundabilă, însă nu e de neglijat nici faptul că, berea conferă cărnii o catifelare și o frăgezime aparte. Iată o versiune a rețetei tradiționale din Chicago, cu picanteria specifică pentru „The Windy City”, acolo unde am savurat și eu cândva primul burger pe pământ american.

BURGERI CU BERE

Ingrediente:

400 grame carne tocată de vită
50 mililitri bere
1 linguriță sos Tabasco
1/2 sos Worcerstershire
4 chifle

Mod de preparare:
Carnea tocată, berea și sosurile se frământă cu mâna într-un bol, apoi se formează 4 burgeri, care se împachetează separat în folie și se pun la rece 3-4 ore. Se prăjesc la grătar pe ambele părți, apoi se montează în chiflele tăiate pe jumătate împreună cu garniturile favorite.
Se pot scrie tomuri întregi despre ceea ce poate însoți carnea într-un hamburger. Să amintim aici doar ceapa trasă la tigaie cu bere, feliile de brânză Cheddar, castraveciorii murați, sosul 3 în 1 (ketch-up, maioneză, muștar), varza roșie cu oțet balsamic... Și, bineînțeles, cinstita halbă de bere brumată alături!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro