Rețeta aceasta mi-a fost oferită de un prieten care, pe lângă faptul că face cele mai grozave torturi din București în Laboratoarele Cofetăriei „Mona Lisa”, o vreme a avut ambiția de a se numi și Mihai Măcelaru, ceea ce i-a reușit cu asupra de măsură…

REINTERPRETAREA CÂRNAȚILOR DE BERE

Ingrediente:

1/3 carne de vită de la gât
1/3 carne de porc
1/3 slănină de porc
sare
piper măcinat
usturoi
boia
cimbru

Mod de preparare:
Carnea de vită se toacă foarte mărunt, de 3-4 ori. La a patra tocare, se pune la tocat și jumătate din cantitatea de slănină. Cealaltă jumătate se toacă sub formă de cubulețe, care se fierb și se afumă. Carnea de porc se taie, în schimb, mare, la bardă. Toate acestea se amestecă împreună cu sarea și cu mirodeniile - iar eu aș adăuga și niște bere, în raport de 1:6 cu cantitatea totală de carne - se frământă și se trag în mațele bine spălate și aerisite. Epopeic!
Cârnații merg de minune cu o halbă de bere rece, cu o salată de varză albă, piureu de cartofi și gogoșari roșii murați.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro