Era o vreme când primeam rețete savuroase de la toți prietenii... Cine îmi trimite din nou?

COTLETE DE VIȚEL CU ARDEI COPȚI

Ingrediente:

1 kilogram cotlete de vițel
1 kilogram ardei kapia roșu
100 mililitri ulei de măsline
1 lămâie
2-3 castraveciori curățați de coajă
3-4 fire de rozmarin
1 legătură pătrunjel
1 legătură usturoi verde
sare
piper

Mod de preparare:
Primul pas este să spălăm carnea și să o scurgem bine de apă; apoi o porționăm în felii de 2 centimetri grosime - asta depinde și de cum ne place vita, mai uscată sau mai în sânge; presăram feliile de carne cu sare și piper și le ungem cu puțin ulei. Carnea astfel pregătită se frige la foc iute (nu o puneți pe grătar decât când acesta este foarte bine încins). Pe același grătar, lângă cotlete adăugați și ardeii kapia întregi la copt (nu uitați să îi rotiți pe toate părțile). Ardeii astfel pregătiți se curăță (ca să nu vă luptați prea mult să dați coaja jos de pe ei, presărați-i cu sare și acoperiți-i cu un vas cât sunt fierbinți – se vor curăța singuri).
A venit rândul sosului, în care vom pune 3-4 linguri de ulei de măsline, puțină zeamă de lămâie și verdeața tocată mărunt, usturoiul pisat, castraveciorii rași și condimente după gust. Acest sos îl vom folosi pentru a trece ardeii copți prin el, pentru un plus de gust.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro