După ce, la prima ediție, m-a premiat, cu Robert Rainford am fost de două ori coleg în juriul Festivalului Internațional de Gătit în Aer Liber, organizat de Iulia Drăguț și Fundația ACEEA.

CÂRNAȚI CONDIMENTAȚI CU SOS DE ROȘII A LA ROBERT RAINFORD

Ingrediente:

cârnați groși, bine condimentați
roșii proaspete bine coapte
ardei gras de 3 culori
ceapă
ciuperci
sare, piper
zahăr
sos de soia

Mod de preparare:
Se începe cu prepararea cârnaților, pe care îi puneți pe grătarul foarte bine încins. Alături, puneți prima dată ceapa și ardeiul la copt, pentru că ele au nevoie de mai mult timp de stat pe grătar, decât roșiile si ciupercile. Ciupercile nu au nevoie să stea mai mult de 2 minute pe gratar pentru a-și pastra din fermitate și proteine. Luăm legumele pe rând de pe grătar și apoi cârnații când sunt gata. Decojim roșiile și ardeii, apoi adăugăm roșiile în blender și le pasăm ca să obținem un sos. În sosul astfel obținut, se vor adăuga sare, piper, 2-3 lingurițe de zahăr și sos de soia. Tocați apoi în bucățele de mărime medie ciupercile și ceapa fripte mai devreme. Amestecați bine sosul și, în același vas, adăugați apoi cârnații tocați în cuburi potrivite sau felii, după preferință. Se serveste cald, acest vas punându-se pe grătar ca să se încălzească.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro