Bucățile frumoase de carne merită un tratament culinar mai special!

COTLETE-SURPRIZĂ LA GRĂTAR

Ingrediente:

3 cotlete de porc
sare
piper
ierburi aromatice de Provence
boia de ardei afumată
1 lingură de muștar cu hrean
3 felii de kaizer afumat (sau costiță afumată, fără os)
câteva rondele de roșie
câteva felii subțiri de cașcaval sau brânză topită
2 căței de usturoi, feliați subtire, pe lung
300 gr brânză albastră

pentru frigaruile de legume:
ciupercuțe proaspete
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
câteva roșii prunișoar
câteva căpățâni de arpagic (sau ceapă foarte mică)
un strop de ulei de măsline
sare, piper
ierburi aromatice de Provence

Mod de preparare:
Cotletele spălate și zvântate se taie pe lung, fără a perfora de tot pielea din capătul și marginile cotletului, niste tăieturi tip „portofel”, cam 3 astfel de tăieturi. Se sărează și se condimentează cu piper, ierburi aromatice de Provence, boia de ardei afumată, apoi se unge fiecare „buzunar” cu muștar picant cu hrean. În buzunarul din mijlocul cotletului, după condimentare și ungere cu muștar, se bagă o felie de kaizer și, de o parte și de alta, o felii subțiri de usturoi. În buzunarele laterale ale acestuia, se bagă câte o rondea subțire de roșie și câte o felie de cașcaval sau brânză albastrtă. Se prinde cu grijă folosind 2-3 scobitori.
Ciupercile se curăță de pieliță, celor mari li se îndepărtează piciorușele, apoi se spală, se scurg bine, se stropesc cu puțin ulei de măsline, se condimentează cu sare, piper și ierburi aromatice, se lasă cam 30 de minute, la rece, să se aromatizeze bine, apoi se înfig pe bețele ude de bambus alternând cu felii de ardei, jumătăți de roșii prunișoare și arpagic curățat.
Cotletele-surpriză și frigăruile de legume, se înfig pe grătarul încins de cărbuni, rumenindu-se frumos pe toate fețele. La cotletele calde, înainte de servire, se îndepărtează scobitorile.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro