Mulți spun că acesta este cel mai bun pește din Marea Neagră!

CALCAN LA GRĂTAR

Combinația dintre aroma peștelui și untul dulce îl face preparatul ideal pentru o cină pretențioasă.

Ingrediente:
1 kilogram calcan
150 grame unt de masă
30 mililitri lapte dulce
sare, verdeață, sare de lămâie

Mod de preparare:
Se spală calcanul foarte bine, se curăță apoi de intestine și de branhii și, apoi, se
fierbe în apă timp de 5 minute. Se porționează în bucăți medii, care se țin în lapte dulce 30 de minute, apoi se ung cu unt topit și se presară cu sare de lămâie. Se pun bucățile pe grătarul încins pe ambele părți, până se rumenesc.
Se servește fierbinte cu zeama de lămâie.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro