O mostră de inventivitate culinară tehnologică!

PUI AFUMAT LA FOC INDIRECT

Ingrediente:

1 pui de 1,5 kilograme
cimbru
busuioc
usturoi
curry
chili sau boia de ardei iute
piper
ulei de măsline
sare

Mod de preparare:
Se ia un cilindru din tablă în jurul căruia se face focul. Deasupra sa se pune plasa de grătar.
Puiul se spală și se usucă cu un șervețel de hârtie, se unge cu ulei și se freacă bine cu mixtul format din condimentele enumerate. Se pune puiul pe plasa de grătar, cu pieptul în sus, deasupra cilindrului de tablă și se acopera cu o oala un pic mai mare decat cilindrul. Oala se potrivește peste cilindru în așa fel încât într-o parte, să vină exact deasupra marginii cilindrului, aici se va face foc, iar în partea opusă să iasă în exteriorul cilindrului, aici se va stinge focul și se vor lăsa lemnele să scoată fum. După două ore, puiul este gata de a fi servit. În interiorul cilindrului, se pot coace cartofi pentru garnitură sau se poate pune un vas cu vin și mirodenii. La final, puiul trebuie să aiba pielea iute și ușor sărată.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro