O rețetă primită de la o prietenă a lui Bucătărescu!

SARAMURĂ DE PUI LA GRĂTAR

Ingrediente:

500 grame carne de pui (pulpe dezosate sau aripioare)
4-6 căței usturoi
2 ardei grași copți
1 ardei iute copt
3 rosii din conservă (sau coapte pe grătar)
1 ceapă mică
1 linguriță cimbru uscat
1 linguriță rasă sare
1/4 linguriță piper
1/4 legătură pătrunjel
4 linguri ulei

Mod de preparare:
Se prepara carnea, dată cu sare și piper, pe grătar. Am folosit oala grill cu abur 30 minute pe o parte, apoi am întors pulpele și am lăsat 15 minute pe cealaltă parte. Carnea am tăiat-o apoi cubulețe normale.
Se poate folosi orice carne de pui, dacă e cu os o veți frige și apoi dezosa; eu prefer pulpele dezosate fiindcă sunt foarte gustoase făcute pe grătar și sunt și comod de tăiat la final.
În 2 căni de apă se pun ceapa, ardeiul copt tocat cubulețe mici, cimbrul, sarea și piperul. Se fierbe totul 5 minute din momentul în care începe să clocotească. Gustați saramura în timp ce fierbe și mai adăugați arome sau sare dacă vi se pare necesar. (Se poate folosi și bere pentru saramură!)
Se adaugă roșiile tocate mărunt, plus 3 linguri din sucul în care au stat în conservă și mai fierbem încă 5 minute.
Vara, puteți folosi roșii proaspete pe care le coaceți pe grătar împreună cu ardeii, apoi le curățați de coajă și le tocați, reținând sucul pe care-l lasă.
Se strivește usturoiul și se amestecă cu uleiul, în fir subțire, ca la maioneză, obținând astfel o pastă. Pasta se adaugă în oală împreună cu pătrunjelul tocat fin și se mai dau 2-3 clocote.
Se toarnă saramura fierbinte peste pui, se acoperă vasul și se lasă să stea măcar o oră.
Se servește rece sau călduță împreună cu mămăligă fierbinte.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro