Deliciu absolut - atunci când vrei să faci un preparat rafinat cu minimum de ingrediente!

MUȘCHI DE VITĂ CU BRÂNZĂ ALBASTRĂ

Ingrediente:
mușchi de vită 200 grame
brânză albastră 100 grame
1 lingură ulei de măsline
piper verde
sare
2-3 frunze de mentă

Mod de preparare:
Tăiem o felie frumoasă de mușchi de 2,5-3 centimetri grosime, o ungem cu ulei de măsline și o frecăm cu piper verde; o așezăm pe grătar și o lăsăm să se pătrunda, 3-5 minute (până când carnea se albește pe jumătate). O întoarcem pe partea cealaltă și așezăm repede pe partea deja friptă o felie de brânză, un pic mai mică decât bucata de carne. După 2-3 minute, se ia de pe grătar, se așază pe farfurie și se ornează cu frunzulițe de mentă sălbatică (dacă aveți norocul să găsiți prin preajmă). Se servește fierbinte și, atenție, este un preparat „în sânge”. Sare se adaugă ulterior, după gust.
În loc de brânză cu mucegai nobil se poate folosi și Gouda, bunăoară.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro