O altă rețetă minunat de gustoasă primită la un concurs organizat de Bucătărescu!

CARNE LA GRĂTAR ÎN STIL COREEAN

Ingrediente:

carne pentru grătar, cam 1-1,5 kilograme, de porc sau de vită (de data asta, am avut niște cotlete și ceafă de porc)
2 fructe kiwi
1 ceapă
4-5 căței de usturoi
1 bucată ghimbir proaspăt (cât o nucă), tăiat feliuțe
1 linguriță sare
1 linguriță piper
1 cană (250-300 mililitri) sos de soia
1/2 cană apă
1/2 cană oțet de orez (eu folosesc de mere)
1/4-1/2 cană zahăr (o puneți în funcție de cât de mult vă place, de pildă, mâncarea chinezească dulce-acrișoară)
4 linguri ulei

Mod de preparare:
Mixați bine, într-un piureu, ceapa, kiwi, usturoiul și ghimbirul, apoi puneți-le într-un vas în care adăugați restul de ingrediente și amestecați bine.
Puneți carnea într-un vas cu acestă marinadă, acoperiți vasul și lăsați la frigider peste noapte.
A doua zi, dați carnea la grătar. Cum afară era frig și zăpadă, am făcut carnea pe grătare de aluminiu la cuptor, la opțiunea grill (cam 25-30 minute).
Serviți cu cartofi copți și murătura de varză în ardei, e foarte bună. Se poate servi, de asemenea, cu orez, legume, cartofi piureu.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro