Berbecul nu are o carne la fel de fragedă ca mielul dar pentru asta s-a inventat marinarea!

PULPĂ MARINATĂ DE BERBEC LA GRĂTAR

Ingrediente și mod de preparare: 

Se alege o pulpă de berbec mai tânăr (care nu miroase), se curăță de pielițe și grăsime, apoi se împănează cu slănină.
Marinada se prepara astfel: se fierb 500 mililitri de vin cu 250 mililitri de oțet în care se pune un morcov, o ceapă și o țelină, toate tăiate felii. Apoi, se pun un fir de cimbru, pătrunjel, frunza de dafin, sare după gust și boabe de piper. Pulpa se pune într-o tavă și se toarnă peste ea marinada (nu foarte fierbinte). O acoperi și o pui într-un loc răcoros. Se ține așa timp de două zile, interval în care se întoarce în mod repetat de pe o parte pe alta. Înainte de a fi pusă pe grătar, se scurge bine de tot. E delicioasă mai ales lângă un pahar cu vin.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro