”Este o specialitate pe care o preparăm de fiecare dată când mergem la cabană, în stațiunea Voineasa, împreună cu prietenii noștri de familie!”, scria cândva un prieten al lui Bucătărescu!

RULADĂ „VOINEASA”

Ingrediente:

cotlet dezosat

pastă de mici

vin alb sec

usturoi

piper

Mod de preparare:

Se taie din cotlet șuvițe de 4-5 milimetri grosime și lungi de 15-20 centimetri, care să aibă și puțină grăsime, foarte subțire, cel mult 2 milimetri. Se pune la baiț făcut din vin alb sec (150 mililitri), 5-6 căței de usturoi pisați, piper boabe, cimbru, și se dă la rece măcar o jumătate de oră. Se scoate de la baiț si se pune pe fața fără grăsime pasta de mici făcută sul cât s-o cuprindă cotletul pe care îl coasem cu grijă sa nu piarda suc la fript.

Se pune pe grătar cu jar nu prea iute și se întoarce mereu, cu pas mic, mereu în aceiași direcție, fără ca grăsimea să se ardă prea tare. Se frige circa 25-30 minute, ca să fie pătrunsă și pasta. Se poate face și in folie de aluminiu, numai că se frige 45-50 minute la foc mai iute. Când se merge la iarbă verde, operațiunea se face de acasă și fiecare rulou se unge cu ulei și cu mujdei. Se taie în rondele groase de 1-1,5 centimetri grosime, după care se scoate ața cu care a fost cusută în prealabil.

Pentru un plus de gust se poate înveli ți în felii de bacon!
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro