Unii ar putea considera asta drept o garnitură, dar eu zic că poate fi și un fel separat de mâncare! Chiar unul extrem de savuros!

CARTOFI LA GRĂTAR CU ROȘII ȘI USTUROI

Ingrediente:

cartofi
roșii
usturoi
oregano
ulei de măsline
sare și piper

Mod de preparare:

Curăță cartofii, taie-i cubulețe și fierbe-i în prealabil. În fața grătarului încins, ia o folie de aluminiu mai groasă (sau una obișnuită în mai multe straturi), fă din ea un plic și introdu acolo cartofii fierți peste care vei presura un strop de ulei de masline, sare și piper după gust și, eventual, puțină boia de ardei dulce. Închide bine plicul și așază-l pe grătar.
Între timp, spală roșiile și pune-le și pe ele alături tot pe grătar, având grijă să le întorci pe toate părțile până se înmoaie de tot. Curăță usturoiul și prepară un mujdei. Când roșiile sunt moi de tot, ia-le de pe foc, curăță-le de pieliță și de codiță și strivește-le peste mujdei. Când s-au rumenit cartofii, toarnă sosul de roșii și usturoi deasupra. Adaugă o ploaie de oregano și … poftă bună!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro