„Am fost în Thailanda și m-am întors de acolo cu multe rețete savuroase, care mi-au schimbat mult concepția despre mâncare”, îmi scria cândva un prieten, care îmi oferea această rețetă minunată.

FRIGĂRUI DE FRUCTE CU CREVEȚI

Ingrediente:

1 pungă de creveți mari
ananas
mango
sos dulce-iute
frigărui de bambus
vin dulce
semințe de susan

Mod de preparare:
Mai întâi, se pun frigăruile în vin și se lasă cam o oră. Între timp, creveții s-au dezghețat bine, iar ananasul l-am curățat și l-am tăiat rondele nu foarte groase, pe care le-am secționat pe jumătate. Am încercat să obțin și felii de mango comparabile. Frigăruile le fac punând pe rând ananas, crevete, mango – câte astfel de triplete încap pe frigăruie. Frigăruile le stropesc apoi cu sosul dulce-picant ți presar peste ele susan. Astfel pregătite, le învelesc în folie de aluminiu și le pun la grătar, dupa ce am înțepat folia cu vârful cuțitului în mai multe locuri. Din experiență, în funcție de foc, nu-mi iau mai mult de 25-30 minute să le fac. După ce le scot din folie, le mai pot pune sosurile care îmi plac (sau care sunt la îndemână).

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro