O bucată obișnuită de pulpă de porc își poate schimba incredibil gustul dacă este (pre)gătită cu mirodenii și condimente exotice.

PULPĂ DE PORC CU MIRODENII INDIENE

Ingrediente:

6 felii pulpă grasă de porc
1 legătura de pătrunjel
2 linguri mirodenii indiene tandoori masala (sau: bobițe de muștar + fenicul + schinduf + semințe de ceapă)
2 căței de usturoi
120 mililitri ulei de măsline
60 mililitri oțet balsamic
sare, piper verde și pasta de chili

Mod de preparare:
Pătrunjelul se spală bine, se toacă mărunt și se amestecă cu mirodeniile indiene, apoi cu sare, piper și oțetul balsamic și usturoiul pisat
Se freacă bine feliile de pulpă cu acest amestec, după ce au fost unse cu ulei de măsline, apoi se așază feliile într-un castron, se acopera cu pasta de chili și uleiul și se lasă peste noapte, acoperite cu folie alimentară.
Se încinge bine grătarul a doua zi și se frig bucățile de pulpă până se rumenesc bine, pe ambele părți.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro