Fascinația felurilor de mâncare „ciobănești” este enormă și se leagă, mai întâi de toate de bulz și de bunătăți asemănătoare. Din tezaurul acestei secțiuni de gastronomie populară tradițională nu pot lipsi, însă, nici ciupercile, fie ele ghebe, hribi, bureți sau mânătărci. Sus în munte, la stână, ciobanii știau cum să aleagă cele mai bune ciuperci din ceea ce le oferea pădurea și să le pună în valoare cu minimum de ingrediente aflate la îndemână, dar fără a face deloc economie în ceea ce privește savoarea.

BUREȚI CIOBĂNEȘTI

Ingrediente:

1 farfurie adâncă cu bureți sau alte ciuperci de pădure
100 grame slănină afumată
200 grame brânză de burduf

Mod de preparare:

Bureții sau ciupercile curățate se spală în mai multe ape și se lasă puțin să se scurgă. În fiecare pălărie de ciupercă se pune puțină slănină afumată tăiată mărunt și puțină brânză. Se frig pe un jăratic mai puțin încins. Se servesc cu mămăligă, adăugându-se și brânza de burduf înainte.
Se condimentează după gust cu mărar, rozmarin și busuioc.
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro