O prietenă din Timișoara, scriitoarea Liana Toma, mi-a trimis cândva această rețetă nepermis de gustoasă!

COSTIȚE DE PORC LA GRĂTAR

Ingrediente:

costițe de porc
vin roșu
suc de roșii concentrat
ceapă tocată
praf de usturoi
mirodenii după gust
Pentru garnitură:
4 felii de pâine
3 cartofi
1 ardei gras
2 cepe
2 căpățâni de usturoi
3 știulei de porumb

Mod de preparare:
Se pregătesc pentru început costițele de porc.
Se amestecă ingredientele preferate pentru sos, până se obține un sos consistent în care vor sta la macerat, ca să iasă dulci, picante și suculente.
Am uns costițele pe fiecare parte cu acest sos și am tăiat o ceapa roșie solzișori, pe care i-am împrăștiat peste costițe.
Am pus folie și am lăsat peste noapte la frigider, dar cine vrea poate să le lase doar 1 oră.
Se curăță și se spală legumele, se condimentează cu sare și piper, boia și cimbru și se pun pe grătarul încins.
Feliile de pâine le-am uns cu ulei de măsline și sare, apoi, după ce s-au prăjit, le-am frecat cu un cățel de usturoi.
Porumbul era gata fiert, dar l-am mai pus puțin pe grătarul încins și am presărat sare.
Legumele coapte se pun într-un bol mare și se acoperă.
Se scot costițele de la rece, se așază pe grătarul încins și se întorc la intervale mici de timp.
Se servesc cu legumele coapte și cu un pahar de bere rece.
Am decorat cu doi ardei iuți, unul verde și celălalt roșu.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro