O rețetă primită la un concurs de gătit organizat de Bucătărescu

FRIGĂRUI NEBUNE

Ingrediente si preparare:

Pentru această rețetă, ingredientele sunt practic nelimitate. Ideea e să combini gusturi și texturi diferite și sa pui din belșug condimente sofisticate Ce fel de cărnuri puteți folosi: porc, vită, oaie (dacă a stat mult timp în vin cu mirodenii), cârnați tari, creveți mari (neapărat, adaugă o tușă de gust specială și impresionează ca aspect). Legume se pot folosi din cele relativ tari: felii de cartof, dovlecel sau ceapă, ardei gras de diferite culori, sfeclă roșie, țelină, ciuperci. Roșii recomand cherry, dar puse cu 2 minute înainte de a se lua de pe grătar. Fructe? De ce nu: măr, pară tare (nu zemoasă), nectarină mai tare, gutuie, ananas, chiar și prune mari, din cele mai tari (cu sâmburii scoși). Dressinguri: să mizeze pe contraste – iute-dulce, acru – dulce etc. Dacă frigăruile se țin în folie de aluminiu pe grătar, înauntru stropiți cu miere, sirop sau ketchup combinat cu acestea. Se poate pregăti un bol mare cu smântână sau iaurt gras de bivoliță în care s-au pus: usturoi verde tocat, mărar sau fenicul, fulgi de chili. Și tot așa … până la ultima înghițitură!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro