Vara, în grădina casei noastre de la țară, se fac o mulțime de vinete, dovlecei și zucchini, ceea ce ne-a făcut să găsim cât mai multe moduri creative de a-i consuma… în stil italian reinterpretat.

VINETE ȘI ZUCCHINI LA GRĂTAR

Ingrediente:

2 vinete
2 zucchini/dovlecei
100 mililitri bere
100 mililitri suc de roșii
50 mililitri ulei de măsline
2 căpățâni de usturoi
1 linguriță sare
1/2 linguriță boia dulce
1/4 linguriță boia picantă
pătrunjel verde tocat

Mod de preparare:
Din bere, suc de roșii, usturoi pisat și cele două tipuri de boia se face o reducție picantă, care se picură peste feliile de zucchini și vinete făcute pe grătar după ce au fost unse cu ulei de măsline și presărate cu sare.
Feliile de vinete și zucchini se pot face sandviș cu felii de ceapă așișderea coapte pe grătar, eventual și cu felii de brânză tare de capră.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro