Denumirile astea japoneze sună teribil de complicat dar, în realitate, este o rețetă ușor de făcut (...sau de adaptat ingredientelor noastre)!

PUI YAKITORI

Ingrediente
:
2 piepţi de pui
1 ceapă verde
1 lingură zahăr
2 linguri sake
3 linguri de mirin (un vin dulceag, alb, special pentru gătit)
3 linguri de sos de soia
beţigaşe de bambus (ţinute în apă pentru a nu se arde)

Mod de preparare:
Tăiaţi pieptul de pui in cubuleţe. Tăiați ceapa verde în bucaţi de 2,5 cm.
Înfigeţi pe beţigaşe pui şi ceapă (alternându-le). Într-un castron faceţi un sos teriaky din zahăr, sake, mirin şi sosul de soia (sau folosiţi sos teriaky din comerţ).
Frigeţi beţigaşele cu carne pe grătar şi ungeţi-le cu sosul teriaky până când carnea e bine pătrunsă (zeama pe care o lasă când înfigeţi vârful cuţitului e incoloră). Rezultă cam 2 porţii.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro