Rafinament exotic accesibil acum și la noi, când toate ingredientele se găsesc în magazine!

FILE DE STRUȚ LA GRĂTAR CU ÎNGHEȚATĂ DE ȘOFRAN

Rețetă propusă cândva lui Bucătărescu de Chef Adelina Tabaneț de la restaurantul Prime Steak & Seafood.
Ingrediente:
200 grame file de struț
100 grame champignons
100 grame funghi porcini
1 crenguță rozmarin
200 grame spanac
50 grame unt
30 grame ceapă
sare, piper după gust
10 mililitri ulei de măsline
1 cățel de usturoi
10 mililitri smântână de gătit
Sos:
100 mililitri vin Porto
2 linguri miere
Înghețata:
100 mililitri frișcă lichidă
200 mililitri lapte
1 ou
20 grame zahăr
3-5 fire șofran

Mod de preparare:

Se curăță ambele tipuri de ciuperci, se toacă sub formă de cubulețe, apoi se trag la tigaie cu puțin ulei de măsline, aromatizând cu rozmarin și câteva feliuțe de usturoi.
Spanacul decongelat se trage, de asemenea, la tigaie cu unt, ceapă tăiată fin, sare și piper, apoi se face spuma de spanac cu ajutorul sifonului special.
Separat, se pregătește sosul din vin de Porto și miere, lăsându-se să scadă până ce se obține o reducție de consistența dulceții.
Fileul de struț se taie în 3 felii, care sunt condimentate cu sare și piper pe ambele părți, apoi este pus pe grătarul preîncălzit câteva secunde pe fiecare parte, pentru a se obține tiparul clasic de grill, apoi este introdus la cuptor încă 2-3 minute.
Se face înghețata din laptele redus cu frișca lichidă, zahărul și firele de șofran. Se bate gălbenușul și se integrează treptat compoziției de frișcă. Apoi, se pune la congelator pentru a obține înghețata.
Se montează carnea pe platou, adăugând o roșie cherry și crenguța de rozmarin, cu înghețata de șofran alături într-un pahar.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro