Mâncare ca pe vremea haiducilor!

CÂRNAȚI VÂNĂTOREȘTI

Ingrediente:

1 kilogram carne de mistreț
0,5 kilograme carne de porc
1 kilogram carne de căprioară
0,5 kilograme carne de vită
40 grame sare
10 grame zahăr
condimente

Mod de preparare:
Carnea se taie cu cuțitul în bucăți mici, se amestecă meșteșugit cu tot felul de condimente și sare, se stropește cu oțet sau - și mai bine! - cu vin roșu sec și se lasă la rece 12 ore. Apoi, carnea marinată se toacă și se umplu mațele. Acestea se dau la fum și, apoi, se opăresc sau se fierb într-un singur clocot. La final, se afumă din nou, cu lemn de cireș sălbatic. Pe grătar, se țin cârnații numai cîteva minute, să prindă o crustă frumoasă.
Carnea de vânat este tare și ațoasă dacă nu este marinată cum se cuvine, dar acest proces trebuie să se desfășoare la rece, vasul cu carnea pusă în baiț urmând a sta la frigider sau, la modul ideal, în pivniță. În zeama de fezandare, se pot pune boabe de piper de toate culorile, semințe de muștar și de mărar, măghiran, foi de dafin…

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro