O rețetă dulce-picantă de efect!

Usturoi la grătar tras în ciocolată

Ingrediente:

24 căței de usturoi de mărime potrivită
120 mililitri vin roșu
¼ cană zahăr
coajă rasă de la jumătate de lămâie
60 grame ciocolată amăruie ori demidulce

Mod de preparare:
Cățeii de usturoi se decojesc. Viitoarele „bomboane” se pun alături de vin, zahăr și coaja de lămâie într-o tavă cu suprafață neaderentă și se lasă pe grătar pentru aproximativ 20 de minute. Se testează moliciunea usturoiului cu vârful unui cuțit ascuțit. Cățeii de usturoi se lasă la răcorit pe o farfurie acoperită cu hârtie cerată - ei vor deveni foarte lipicioși.
Între timp, se topește ciocolata. Se străpunge, cu delicatețe, fiecare bucățică de usturoi cu o scobitoare, apoi se înmoaie în ciocolata lichidă până ce prinde o frumoasă crustă maronie. Se lasă la răcit pe o hârtie cerată, iar după terminarea operațiunii, bomboanele-antivampir se păstrează într-un recipient, la răcoare. Nu se pun la frigider deoarece ciocolata își va schimba culoarea.
Bomboanele vor avea cel mai bun gust după 24 de ore de la preparare, dar nu mai târziu de 48 de ore. Rețeta iese bine cu orice vin roșu de calitate, precum Merlot ori Chianti.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro