O mică nebunie culinară în ciuda colesterolului și a trigliceridelor!


FÂȘIUȚE DE PORC GLAZURATE

Ingrediente:

700 grame piept de porc tăiat în fâșiuțe de 3 centimetri grosime
sare și piper negru
4 ardei iuți proaspeți
2 linguri miere
50 grame ciocolată amară (cacao 75%)

Mod de preparare:
Se încălzește grătarul. Fâșiuțelele de porc se sărează, se piperează și se așază cuminți pe grătar, unde trebuie să stea 30-35 de minute. Între timp, ardeii, din care s-au scos semințele, se amestecă împreună cu mierea într-un mixer. Se adaugă și ciocolata topită și se pasează bine. Fâșiuțele de porc se scurg bine de grăsime și se ung generos cu glazura de ciocolata înainte de a mai sta pentru încă 10 minute la copt pe grătar, într-o tavă.
Deliciul, prepusus a fi o veche rețetă aztecă, se poate servi pe un pat de legume sotate, alături de cartofi fierți.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro