PUI PICANT CU CIOCOLATĂ ȘI CAFEA
Ingrediente:
2 linguri cafea boabe
2 linguri ciocolată mărunțită
1 lingură sare
1 lingură zahăr brun
1 linguriță pudră de chili
1 lingură ulei
4 piepți de pui dezosați.
Sosul:
2 roșii mărunțite
1 avocado
1 ceapă verde
1 lingură coriandru
1 lingură usturoi preset
¼ cană fulgi de ciocolată demidulce
1 linguriță suc de lămâie
Mod de preparare:
Grătarul se încinge la 218 grade Celsius, iar o tavă de copt se unge bine. Boabele de cafea, ciocolata, sarea, zahărul brun și pudra de chili se amestecă bine. Carnea se unge cu ulei apoi se tăvălește în mixul de cafea și se aranjează în tava de copt. Se ține pe grătar 20-25 de minute până devine suculentă. Între timp, se prepară sosul, combinând roșiile, miezul de avocado, ceapa, coriandrul, usturoiul, fulgii de ciocolată și sucul de lămâie într-un bol.
Pieptul de pui, înecat în sos, se aranjează pe un platou și se mănâncă alături de fasole boabe sau orez.