Un mare deliciu!
MUȘCHIULEȚ DE PORC ÎMPĂNAT, CU FRUCTE

Ingrediente
:
1 kg mușchiuleț de porc,
10 feliuțe de slănină
100 militri ulei de măsline
sare, piper
condimente uscate (cimbrișor, dafin, piper, usturoi, oregano, anason, busuioc, coriandru)
3 portocale
2 mere
100 grame cașcaval
3-4 ciuperci
roșii cherry în bulion (sau roșii cherry proaspete și un pahar de suc de roșii)
1 pahar de vin roșu

Mod de preparare:

Mușchiulețul se lasă la fezandat în vin peste noapte. Cu câteva ore înainte de preparare, se unge muschiulețul cu puțin ulei de măsline, se sărează și condimentează și se dă la frigider. Mușchiuletul condimentat se crestează din loc în loc și se înfig feliuțe subtiri de măr, se așază deasupra ciupercile curățate și spălate. Se aranjează pe o tavă și se toarnă deasupra restul de ulei de măsline, sucul de roșii și vinul, apoi se dă la grătar, udând din când în când carnea cu sosul din tavă. Portocalele curățate se dau la blender până se obține un piureu care se toarnă deasupra mușchiului înmuiat bine, pe lângă mușchi se așază merele date prin răzătoare și roșioarele cherry. Se dă din nou la grătar cam 10 minute, după care se scoate și se presară deasupra cașcavalul dat prin răzătoarea mare; se dă din nou la grătar 5 minute pentru gratinare.
Acest preparat se servește tăiat felii, cu sosul de mere, din tavă, decorat cu frunze de pătrunjel, roșii cherry și măsline negre.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro