O rețetă clasică cu o savoare unică!
VITĂ WELLINGTON ÎN ALUAT CU LEGUME ȘI STELUȚE DIN PIUREU LA GRĂTAR

Această rețetă dichisită Bucătărescu a preluat-o din bucătăria internațională și a gătit-o pentru coperta revistei Bucătăria pentru toți, pe care a condus-o o vreme, în paralel cu publicația de lifestyle și atitudine neconvențională Tabu (o, da! cea cu Elena Udrea pe copertă în rochie decoltată de piele, la chiar primul număr după preluarea de către Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu!)

Ingrediente:
500 grame mușchi de vită
4 foi de aluat
100 grame unt
1 lingură ulei
2 gălbenușuri
1 linguriță cimbru tocat
1 inguriță rozmarin tocat
sare, piper
200 grame broccoli
100 grame ardei gras roșu
50 grame unt
4 cartofi medii
½ ceașcă lapte
100 grame brânză

Mod de preparare:
Carnea – cât mai fragedă! – de vită se asezonează, apoi se freacă ușor cu un amestec de cimbru și rozmarin, după care se trage la tigaie în unt 7-8 minute. Se înfășoară apoi în foi succesive de aluat unse cu puțin ulei si se așază, după ce a fost uns cu gălbenușurile bătute, pe hârtie de copt, în tavă pe grătarul deja încălzit cam 25-30 minute. Apoi, se lasă la rece, să se odihnească în jur de 30 minute. Separat, se trag în unt, la tigaie, legumele pentru garnitură (broccoli fiert în prealabil, în apă cu sare, 2-3 minute). Cartofii se fierb și din ei se face un piureu nu prea moale, cu puțin lapte și unt. Se incorporează piureului brânza rasă. Din piureul întărit se fac steluțe, care se dau la grătar tot pe hârtie de copt, cam 10 minute. la foc mediu. În final, se aranjează platoul cu mușchiul în foietaj (câteva felii fiind deja tăiate), legumele și steluțele de piureu copt.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro