Carnea de porc deşi gustoasă se poate să fie considerată cam greoaie pentru o cină târzie. Pe de altă parte carnea de vită necesită un timp mai mare de preparare şi o atenţie mai mare. Nu dai niciodată greş cu puiul! Iar dacă te-ai săturat de copănele şi pieptul uneori cam prea sec, aripioarele pecetluiesc orice ocazie – fiind uşor de preparat, rapid şi nu în ultimul rând delicioase. Însă, aripioarele făcute acasă, care au un concurent serios în cele de la fast-food - să nu ne ferim de adevăr! - au nevoie să fie un pic impulsionate. Eu am descoperit condimentul lichid picant pentru marinare de la Vegeta Grill pentru marinare şi funcționează: seara devine o ofrandă adusă aripioarelor picante de pretutindeni.
Este recomandat să alegi aripioarele superioare; arată că nişte minicopănele(!) şi sunt extrem de uşor de manevrat. Un plic din acest condiment lichid picant pentru marinare este suficient pentru aproximativ un kilogram de aripioare. Carnea marinată nu se mai usucă atât de mult, îşi pierde mai puţin din sucurile proprii şi devine mai uşor digerabilă. Timpul de preparare este micşorat într-o oarecare măsură. În plus, marinadele au rolul de a conserva carnea pentru timp scurt. Dacă nu ai avut timp să găteşti carnea lăsată la marinat pentru câteva ore nu este nicio problema chiar dacă o laşi şi peste noapte.

O dată ce ai marinat aripioarele, le poţi pune într-un vas sau o tavă ceramică şi apoi la cuptorul în prealabil încins. Lasă-le aproximativ 30-40 de minute la foc mediu şi verifică-le între timp pentru a te asigura că nu se ard. Dacă ţi se pare că s-au uscat prea tare, opreşte focul şi acoperă-le cu un capac pentru a le înăbuşi puţin. Lasă aromele să se întrepătrundă până când te ocupi de garnitură.
De data asta chiar ai să-ţi surprinzi prietenii. Scoate-i din sfera cartofilor prăjiţi, piure, copţi, etc. Ademeneşte-i cu nişte chipsuri de cartofi preparate în casă şi ai să le câştigi admiraţia definitiv. Ce trebuie să faci? Tai cartofii rondele subţiri, maximum un centimentru fiecare. Speli bine cartofii tăiaţi şi usuci rondelele într-un prosop curat sau pe şerveţele de hârtie. Asigură-te că nu mai sunt deloc umezi pentru că urmează să-i laşi să se lăfăie într-o baie de ulei încins. Cât îi prăjeşti în ulei ai grijă să nu îi arzi lăsându-i prea mult. Ingredientul secret este condimentul pentru cartofi (tot de la Vegeta!). Presară condimentul peste chipsuri după ce le scoţi într-un bol şi s-au scurs de ulei. Sau, dacă ai Airfryer, aerul fierbinte își face treaba și în absența uleiului! Mai sănătos, nu?

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro